pharmastart

η αρχη του καθημερινου μας λαβυρινθου

Οικονομικό merchandising

IMG_20140107_150809Χρησιμοποιώντας κάποια απλά υλικά κάναμε στο φαρμακείο μας ένα πολύ οικονομικό merchandising που θεωρούμε ότι δε ζηλεύει πολλά από αυτά που προσφέρουν οι διάφορες εταιρείες συμβούλων ή οι κατασκευαστικές εταιρείες του χώρου.

Το κόστος δε ήταν πολύ μα πολύ φθηνότερο από όλα τα τριψήφιο ή/και τετραψήφιο νούμερα που έχουμε ακούσει κατά καιρούς.

IMG_20140107_150744Ενδεικτικά, υιοθετήσαμε τη λογική της κατηγοριοποίησης πρώτα βάσει κατηγορίας προϊόντων και μετά βάσει εταιρείας.

Βήματα:

  1. Αρχικά αγοράσαμε μία πλαστική θήκη που μπαίνει «φορετή» σε κάθε ράφι μας (ενδεικτικά αυτή)
  2. Στη συνέχεια ετοιμάσαμε ένα απλό αρχείο Word που περνάγαμε τις κατηγορίες που θέλαμε και το οποίο μπορείτε αν θέλετε να κατεβάσετε από εδώ.
  3. Τέλος αγοράσαμε πολύχρωμα χαρτιά (ενδεικτικό παράδειγμα εδώ) που τα κόβαμε στις διαστάσεις που ήταν και οι πλαστικές θήκες που αγοράσαμε.

Ενδεικτικό Κόστος

Ενδεικτικό κόστος της όλης εργασίας (με τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε) ήταν 2,83€ για κάθε 1m ρεκλέτας, 3,51€ για τα χαρτιά και ένα πολύ μικρό κόστος για τις εκτυπώσεις, σύνολο δηλαδή λίγο κάτω από 150€ για το δικό μας φαρμακείο.

Η προβολή των συγκεκριμένων προϊόντων δεν γίνεται για διαφημιστικούς λόγους, αλλά για να υπάρχει μια ένδειξη κόστους. Φυσικά μπορείτε να βρείτε και πολλές άλλες διαφορετικές λύσεις οικονομικότερες ή και καλύτερες ποιοτικά από αυτές.

Σίγουρα δεν είναι η πλέον επαγγελματική λύση. Είναι όμως μια αρκετά καλή, εύκολη και πολύ οικονομική. Επιπλέον είναι πολύ εύκολη η αλλαγή των κειμένων, σύμφωνα με τις νέες μας ανάγκες, χωρίς να εξαρτόμαστε από εταιρείες, γραφίστες, τυπογράφους κτλ.

Σχολιάστε

Information

This entry was posted on 7 Ιανουαρίου 2014 by in Συμβουλές.

Πλοήγηση

RSS Το Ματζούνι